Nieuwsbericht

Jaaropening

Door Stephan Wesdijk

De eerste schooldag is weer ten einde en de eerste meters in de klas zijn weer gemaakt. 

We hebben vanmorgen met elkaar het schooljaar geopend met het verhaal van Rainbow de duif uit Wonderland. Centraal in het verhaal stond dat Wonderland een fantastische plaats is om te wonen! Daar is alles fijn, mensen troosten elkaar, delen met elkaar, zorgen voor elkaar en kijken naar elkaar om. Rainbow vliegt in het verhaal uit en probeert iedereen op de wereld te helpen om Wonderland te verspreiden. 

Daar kunnen wij ons als school, leerlingen en medewerkers, alleen maar door laten inspireren, van leren en ons aan spiegelen. Niet alleen voor onze school, maar ook voor het dorp, ons land en de rest van de wereld. 

Rainbow maakte in het verhaal ook foto's van plaatsen waar het fijn was en/of waar juist verbetering kan optreden door zijn en onze hulp. Dit gaan wij dit schooljaar ook doen, ons inzetten om onze school, ons dorp en onze wereld een betere plaats te maken voor iedereen! Dit is natuurlijk een erg groot doel, we zullen hier kleine (zendings)doelen aan vast plakken. Als leerlingen thuis een situatie zien, horen of meemaken waar ze bij kunnen springen, mag er een foto meegenomen worden naar school, zodat we deze kunnen verzamelen en kunnen kijken of wij iets met elkaar kunnen betekenen, op welke manier dan ook! Of natuurlijk plaatsen waar het heel fijn is en waar we van kunnen leren!

Hoe mooi dat leerlingen hier in de vorm van de regenboog symbool voor staan!

CBS Albert Schweitzer, samen leren & samen leven!