Nieuwsbericht

Leerlingmediatoren nemen diploma in ontvangst

Door Stephan Wesdijk

In de periode na de zomervakantie zijn er weer een veertiental leerlingmediatoren opgeleid. Dit zijn veertien leerlingen uit de bovenbouw die in 3 trainingen geleerd hebben om te bemiddelen in een conflict/meningsverschil (Ruzies worden opgelost door de leerkrachten). In deze trainingen werd gewerkt aan onder andere de volgende onderdelen en vaardigheden:

- het stappenplan voor mediatie kennen en toepassen

- goed en actief luisteren

- samenvatten en doorvragen

- kinderen zelf win-win oplossingen laten bedenken

- respect hebben voor beide partijen

- neutraal en meervoudig partijdig zijn

De inzet van leerlingmediatoren zorgt voor een laagdrempelige aanpak van conflictoplossing, saamhorigheid en wederzijds begrip,  eigenaarschap bij de leerlingen en vaak creatieve oplossingen. 

Daarnaast is de ervaring dat de leerlingmediatoren de opgedane praktijkervaringen en bijbehorende vaardigheden meenemen voor later in de maatschappij. 

Herbeoordeling gezonde school op het thema welbevinden

De afgelopen 4 jaar heeft de school zich met trots een gezonde school op het thema welbevinden mogen noemen, dankzij het onderwijsconcept van de Vreedzame School. Dit betekent dat de school extra inspanningen verricht om het welzijn van leerlingen in het oog te houden. 

In de afgelopen periode heeft er weer een toetsingsmoment op het welbevinden plaatsgevonden en is er ook gekeken naar de vernieuwingen in onze Vreedzame School aanpak. 

Wij zijn in afwachting van de beoordeling...........................